Službene stranice TZ grada Biograda
  • hr
    • hr
    • de
    • en
    • fr
    • it
    • pl
Nalazite se na: Lifestyle > Gastronomija > Lokalni recepti > Hobotnica ispod peke

Hobotnica ispod peke

Sastojci

2 kg hobotnice
1 kg mladog krumpira
1 dl maslinova ulja
2 dl bijelog vina
osrednja glavica luka
tri režnja češnjaka
Sol, papar, peršin

Priprema

Duboko smrznutu hobotnicu odlediti, očistiti i oprati. Staviti je u lonac na vatru bez kapi vode, poklopiti je i pirjati na suho. Povremeno okretati. Pirjanje traje dokle god tekućina ne iskuha i na dnu lonca ostane samo ljubičasti talog. Maknuti s vatre. Mladi krumpir prerezati po pola ne čisteći koru. Posložiti ga u tepsiju, vrlo malo posoliti, dodati po pola prerezanu glavicu luka, a u sredinu staviti hobotnicu, te sve skupa preliti maslinovim uljem. Poklopiti pekom i nabacati žar. Peći oko 40 minuta. U lonac u kome smo pirjali hobotnicu doliti malo maslinovog ulja i na ljubičastom talogu pirjati sitno sjeckani češnjak. Doliti bijelo vino, dodati papar i peršin. Sol nije potrebna jer je ljubičasti talog more isušeno iz hobotnice. Kuhati dvije minute, otkriti peku, politi po hobotnici i krumpiru i pustiti još 2-3 minute da krumpir upije umak. Ovaj postupak vrijedi i za pripremu hobotnice u pećnici na temperaturi od 200°C.


Biograd u fotografijama
Vremenska prognoza
10°C
Vlažnost 87.4 %
Tlak zraka 1012 hPa
Vidljivost 10 km
Brzina vjetra 11.2 kph
Kontakt podaci

Turistička zajednica Grada Biograd na Moru

Trg hrvatskih velikana 2
23210 Biograd na Moru
Tel. +385 (0)23 383 123, 385 382
Fax. +385 (0)23 383 123
E-mail: info@tzg-biograd.hr

Turistička zajednica grada Biograd na Moru HTML5, CSS3, PHP by:  Nove vibracije