Nalazite se na: Što raditi > Slovenski vikend

Slovenski vikend 

Ovogodišnji Međunarodni praznik rada nekima će predstavljati produženi vikend, budući da je praznik u ponedjeljak, stoga evo idealne prilike da 1. svibnja dočekate i provedete upravo u Biogradu na Moru.
Od 28. travnja do 01. svibnja za vas smo pripremili obilje događanja u obliku aktivnog odmora i zabavnog programa, svatko može pronaći nešto za sebe i za vikend putovanje odabrati upravo Biograd.
Tako u ponudi aktivnog programa imamo regatu Pašmanskim kanalom, utrku ulicama Biograda, šetnju od parka do fun parka "Mirnovec" te rekreativni MTB maraton oko Vranskog jezera. Zabavni program rezerviran je za hrvatski rock sastav "The Second Hand Band" koji su više puta gostovali u Biogradu i baš svaki put oduševili sve okupljeno mnoštvo te slovensku zvijezdu Tanju Žagar.
I premda ovaj vikend nosi naslov "Slovenski vikend" on nije namijenjen samo Slovencima: vikend je ovo za sve one željne sportske i rekreacijske aktivnosti, a naglasak stavlja na involviranost obitelji.

28.04.2017. BIOGRAD REGATA 2017.
- Kako početi aktivni vikend, ako ne regatom! Slovenci su poznati kao pasionirani jedriličari koji redovito dolaze u Biograd i sudjeluju na svim regatama. Biograd regata počinje prijavom posada u 09:30  na rivi, u 10:00 je sastanak skipera, a start prvog plova počinje u 10:30, plovi se Pašmanskim kanalom. Start drugog plova je u 14:30, a plovit će se "Ljubavnim kanalom". U 18:00 sati je proglašenje pobjednika, dodjela pehara i večera za sve sudionike. Sve potrebne informacije za one koji su zainteresirani za regatu mogu se pronaći i na službenim stranicama Yacht cluba Biograd.
Istu večer, od 20:30 na rivi garantiranu zabavu pružit će nam rock sastav "The Second Hand Band".

Prijava: www.yc-biograd.com

29.04.2017. BIOGRAD RUN 2017.
- Subotnje jutro najbolje je provesti na rivi, ispijajući kavu, odmarajući nakon burne noći i upijajući zrake sunca te se lagano pripremati za utrku. Posjetitelji će moći iskoristiti ovaj vikend u Biogradu kako bi ovjekovječili svoj posjet fotografijom na rivi gdje će biti postavljen foto punkt s logom Slovenskog vikenda, idealno za podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama! Biograd run počinje okupljanje sudionika u 17:00 sati na rivi, start je u 18:00 sati, a sama utrka sastojati će se od tri etape: 1 km, 5 km i 10 km. S obzirom kako   Slovenski vikend  uključuje i obitelji, najkraća etapa idealna je za najmanje, odnosno najmlađe učesnike, etapa od 5 km je za trkače amatere, a najduža etapa je za profesionalce i one najizdržljivije. Ljepota ove utrke je u samoj ruti koja će obuhvaćati samu obalu Biograda, od rive, preko plaža i park šume Soline. Kotizacija za ovu odlično organiziranu utrku se ne naplaćuje, a svaki učesnik će prilikom prijave dobiti majicu s logom. Prilikom proglašenja pobjednika i dodjele pehara, baš svi učesnici dobiti će medalje, i za sve će biti organiziran domjenak na rivi gdje će se služiti "Biogradska pašta".
Od 20:30, nakon dodjele nagrada i domjenka, počinje prava zabava i večer za pamćenje uz koncert velike slovenske zvijezde Tanje Žagar!

Prijava: www.biograd.run

30.05.2017. OD PARKA DO FUN PARKA - šetnja
- Nakon regate i Biograd run-a nedjelja je rezervirana za rekreativnu šetnju.
Iz samog srca našeg grada krećemo prema krajnjem cilju, hrvatskom „Gardalandu“ – fun parku Mirnovec koji će svoje službeno otvorenje imati u lipnju, ali sudionici ove šetnje biti će prvi koji će imati priliku vidjeti kako park izgleda.
Samom šetnjom razgledat ćemo najljepše dijelove Biograda pa ćemo se tako iz parka na Trgu hrvatskih velikana spustiti prema Gradskoj upravi, zgradi koja se nalazi na početku predivne biogradske rive. Šetnju nastavljamo uz hotele poznate hotelske kuće „Ilirija“ koji se nalaze u neposrednoj blizini morske obale, dalje krećemo prema istoimenom bazenu šetnicom koja se nalazi tiku uz more gdje ćemo imati priliku vidjeti plaže nagrađene plavom zastavom (šljunčana plaža Dražice i pješčana plaža Soline). U nastavku plaže Soline na kojoj se nalaze mnogi barovi i restorani koji su tijekom ljetne sezone dupkom puni i gdje zabava traje do ranih jutarnjih sati prolazit ćemo pored autokampa Soline, smještenog u hladu prekrasne borove šume, jednog od najvećih autokampova Hrvatske uopće, izabran među deset najboljih hrvatskih kampova. Nakon toga priključujemo se na bajk stazu koja vodi do našeg cilja – fun parka Mirnovec.
Po završetku razgledavanja kampa, nazad se vraćamo bajk stazom preko hotela Adria, koji ima dva vanjska bazena, jedan unutrašnji bazen, wellness programe te polivalentnu sportsku dvoranu. Šetnicom se vraćamo na rivu i zatim šetnjom preko rive dolazimo do točke od kud smo i krenuli, u park kod kolodvora gdje nas očekuje prava dalmatinska zakuska, zaslužena nakon šetnje od parka do fun parka .
Navečer je svim sudionicima  organiziran prijevoz do susjednog mjesta, Svetog Filip i Jakova gdje se održava veliki koncert  popularnog pjevača Nene Belana.

Prijava: www.tzg-biograd.hr/prijava-sudionika

01.05.2017. REKREATIVNI MTB MARATON VRANSKO JEZERO 2017.

- Rekreativni MTB Maraton Vransko jezero 2017.  održava se 7. godinu i prolazi kružnom biciklističkom stazom  Vransko jezero u dužini od 35 km. Maraton starta iz centra mjesta Pakoštane  prema Parku prirode Vransko jezero sa ciljem na južnoj obali jezera. Utrka je sastavni je dio kalendara maraton utrka Biciklističkog saveza RH.
Rekreativni MTB Maraton Vransko jezero jedinstven je ne samo u RH već i u Europi zbog činjenice da velikim svojim dijelom prolazi zaštićenim područjem – Parkom prirode Vransko jezero i  ornitološkim rezervatom te svojim sudionicima  pruža jedinstven doživljaj uživanja u vožnji kroz prekrasne vizure, vidikovce te  zaštićenu floru i faunu Parka prirode.
 U utrci sudjeluje veliki broj sudionika kako iz Republike Hrvatske tako i iz inozemstva sa naglaskom na državljane  Slovenije čiji biciklisti tradicionalno osvajaju medalje .
Po završetku utrke u centru Pakoštana upriličit će se bogat kulturno - zabavni program s naglaskom na  gastro delicije našeg kraja. 

Prijava: www.pakostane.hr

Potrebno je naglasiti kako je za Međunarodni praznik rada, 01. svibnja svim posjetiteljima Nacionalnog parka Krka ulaz besplatan, a s obzirom da je Krka nedaleko Biograda evo idealnog završetka aktivnog vikenda: u prekrasnoj prirodi, među slapovima, odmarajući i stvarajući prekrasne fotografije koje će, sigurni smo, završiti na facebooku ili instagramu. #SlovenskiVikend :)


Preuzimanje dokumenata

Biograd u fotografijama
Vremenska prognoza
14°C
Vlažnost 76.8 %
Tlak zraka 1006 hPa
Vidljivost 10 km
Brzina vjetra 18.4 kph
Kontakt podaci

Turistička zajednica Grada Biograd na Moru

Trg hrvatskih velikana 2
23210 Biograd na Moru
Tel. +385 (0)23 383 123, 385 382
Fax. +385 (0)23 383 123
E-mail: info@tzg-biograd.hr

Turistička zajednica grada Biograd na Moru HTML5, CSS3, PHP by:  Nove vibracije