feedback
Nalazite se na: Što raditi > Aktivnosti > Jedrenje

Jedrenje

Budući da se nalazi na najrazvedenijem dijelu Jadranskog mora, te na području s najvećim brojem otoka i nekoliko nacionalnih parkova i parkova prirode, Biograd je upravo idealna polazišna destinacija za nautičare. U Biogradu je izgrađena moderna marina s oko 1000 vezova u moru i 200 mjesta na kopnu, servisom, čuvanim parkingom za oko 700 vozila, te drugim popratnim uslugama.
U Biogradu posluje nekoliko čarter agencija, te jedriličarski klub. Najbolje razdoblje za jedrenje u Hrvatskoj je između travnja i listopada kad ima dosta sunca, a i more je pogodno za kupanje. Zbog blagih plimnih kretanja i slabih morskih struja čitavo područje biogradskog akvatorija je pogodno za ugodno jedrenje. Najveći problem nautičarima predstavljaju brojni grebeni, manji otočići i rtovi, te vjetrovi koji u zimskim mjesecima mogu doseći i orkansku snagu.
Čitavo područje akvatorija je lijepo za jedrenje, no Kornatsko otočje s više od 150 otoka, otočića i hridi, vjerojatno je jedna od najatraktivnijih destinacija u svijetu uopće. Do Kornatskog otočja možete proći južno od otoka Pašmana, kroz prolaz Ždrelac između Pašmana i Ugljana ili obići sjevernu stranu otoka Ugljana. Najveći otok je Kornat s najpoznatijim uvalama Opat, Kravljačica, Vruje, Strižnja i Lučica. Na otoku Žutu, koji se proteže paralelno uz Kornat, nalazi se ACI marina, te uvale Bizikovica, Golubovac, Pinizel, Sabuni, Dragišina i Žešnja.
Preporuka je svakako posjetiti park prirode Telašćica na jugoistočnom dijelu Dugog otoka. U uvalama su brojne konobe koje nude domaću kuhinju, uglavnom netom ulovljenu ribu i plodove mora. Među preporukama nautičara nalaze se Piccolo na otoku Smokvica Vela u uvali Lojena, Quatro u uvali Strižnji i Ante u uvali Vruja na otoku Kornatu.


Biograd u fotografijama
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
Vremenska prognoza
weather icon 10°C
Vlažnost 61.7 %
Tlak zraka 1005 hPa
Vidljivost 10 km
Brzina vjetra 9.4 kph
Kontakt podaci

Turistička zajednica Grada Biograd na Moru

Put Solina 4
23210 Biograd na Moru
Tel. +385 (0)23 383 123, 385 382
Fax. +385 (0)23 383 123
E-mail: info@tzg-biograd.hr

Turistička zajednica grada Biograd na Moru htz logo Cookie Policy HTML5, CSS3, PHP by:  nove vibracije logo Nove vibracije