feedback
Nalazite se na: Što raditi > Aktivnosti > Kupanje i vodeni sportovi

Kupanje i vodeni sportovi

U Biogradu su odlične gradske plaže nadohvat ruke, a sa samim centrom grada povezane su šetnicama. Plaža Bošana nalazi se na sjevernom rubu grada i prostire se odmah ispred apartmanskih kuća. Ima sve potrebne pogodnosti, nedostaje jedino hlada budući da uokolo nema šume. Plaže Dražica i Soline nalaze se uz šetnicu koja vodi od hotela Ilirija prema uvali Soline. Bogate su sadržajima svih vrsta, od onih zabavnih, gastronomskih i sportskih, do sadržaja za djecu. Tik uz plaže prostire se borova šuma. Voda je izuzetno čista (plaže su nositelji plave zastave), a prilaz u vodu je postepen. Kupati se možete i u mjestima biogradske rivijere. Lijepih plaža ima u Filipjakovu, te u Pakoštanima. Prekrasna plaža je u Crvenoj luci na samo tri kilometra udaljenosti od Biograda. Iako trenutno ne raspolaže dodatnim sadržajima, isplati se otići zbog čistog mora, vrlo plitkog pješčanog dna i guste borove šuma koja je okružuje.
Neposredno pored glavne plaže, prema naselju Kumenat, nalazi se FKK plaža. Ukoliko se poželite kupati na otoku, Pašman i njegov sijamski brat Ugljan imaju odlične plaže. Trajekt do Pašmana vozi iz Biograda prilično često, a vožnja traje 20-tak minuta. Na otoku je i nudistički kamp Sovinje s lijepom pješčanom plažom. Mnogi koji vole osamu odlaze na kupanje na okolne otočiće, prvenstveno na otočić Vrgadu gdje ima lijepa pješčana plaža. Na otoku nema automobila, a redovna linija, kao i nešto skuplji izletnički brodovi kreću iz Biograda ili Pakoštana. Lijepih plaža ima i na otočićima Sveta Katarina (na kojoj je i FKK plaža), Planac, Babac, te Mali i Veliki Dužac do kojih se uglavnom dolazi izletničkim ili privatnim brodovima.

Ljubiteljima sportova na vodi na raspolaganju su različite aktivnosti. Na plažama Dražica i Bošana rade ronilački klubovi koji redovito ljeti organiziraju škole ronjenja. Također je moguć najam vodenih skutera, čamaca, kanua i pedalina. Na plaži Dražica dostupni su let padobranom iznad vode, skijanje na vodi, surfing, te druge vodene atrakcije i sportovi. U Biogradu djeluje i jedriličarski klub koji organizira regate tijekom cijele godine. Također, nekoliko agencija organizira škole jedrenja različitih klasa, kao i tečajeve za skipere. U ponudi su također rafting izleti na Krku, Zrmanju i drugdje, potom ronilački izleti na Kornate. Za one malo mirnijeg duha na plažama se organizira aqua aerobic.


Biograd u fotografijama
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
  • biograd images
Vremenska prognoza
weather icon 10°C
Vlažnost 61.7 %
Tlak zraka 1005 hPa
Vidljivost 10 km
Brzina vjetra 9.4 kph
Kontakt podaci

Turistička zajednica Grada Biograd na Moru

Put Solina 4
23210 Biograd na Moru
Tel. +385 (0)23 383 123, 385 382
Fax. +385 (0)23 383 123
E-mail: info@tzg-biograd.hr

Turistička zajednica grada Biograd na Moru htz logo Cookie Policy HTML5, CSS3, PHP by:  nove vibracije logo Nove vibracije